Deti na svadbe – špeciálna kapitola

Keď si spomenieme, aj my boli malí. A možno tiež neposední. Tie časy sú už nenávratne preč. Dnes rozmýšľame inak. Racionálnejšie a s prehľadom. Aj keď by sme sa ešte radi vrátili do ranného detstva plného bezstarostnosti, plného hier a šantenia.

Predísť nehodám


A tu sa dostávam k veci. Šantenie. Nie vždy môžu dopadnúť nevinné pobehovanie, šmýkanie sa po podlahe a preliezanie cez rôzne prekážky šťastne. Vychádzam z viacerých udalostí, ktorých som bol svedkom. Deti zaujíma všetko nové, neprebádané. Najčastejšie to sú farebné svetlá. Skúmajú, odkiaľ vychádza ten lúč a chcú skúsiť ho ohmatať. A v tej chvíli nastáva problém. Svetlo produkuje teplo. Z fyziky každému známe. Teplo spôsobuje popáleniny. Aj tým sme si nanešťastie v mladosti prešli. Nastáva plač. Vidieť deti nariekať stisne srdce a súcitime s nimi. Hlavná vina potom padá na DJ-a, ktorý nedbanlivo položil svetelné efekty a umožnil tak prístup k nim. Lenže nemožno len tak chytiť vŕtačku, kladivo, hmoždinky a skrutky, začať vŕtať do stropu a bočných cien a napevno inštalovať svetlá do bezpečnej výšky. Ráno potom všetko demontovať a jednoducho odísť. Potom by sa mohlo stať, že vám príde od majiteľa objektu faktúra za interiérové opravy a úpravy. Ale na druhej strane, bezpečnosť detí by bola zachovaná… Porozmýšľajte, či nie je lepšie poprosiť rodičov detí o zvýšenú pozornosť nad ich potomkami, alebo určiť koordinátorke, resp. inej zodpovednej osobe aj úlohu „detskej opatrovateľky“. Predíde sa tak mnohým nešťastiam. Tejto téme sa venujú rôzne diskusné svadobné fóra a rozoberajú ich z viacerých pohľadov.

prvé lezecké príležitosti

Keďže k hudbe patria aj svetlá, sú rozmiestnené podľa najvhodnejšieho výberu nasvietenia. Niekedy však žiaľ, aj na podlahe – kvôli osvetleniu stropu. Vrátane stojanov (statívov), ktoré sú lákavým objektom pre prvé lezecké snaženia.

Vždy pod dohľadom

Takže záverom je potrebné si pripomenúť, keď už budú na svadbe deti, je nutné ich mať pod dohľadom, upozorniť ich na možné nebezpečenstvo a predísť zraneniam.

Comments are closed.